Bloemen van januari tot november met bloemenweides en bloembollengrasland

bloemenweides
 

Op maat gemaakte wildebloemenmengsels

Frederik Houssin en co uit Otegem (West-Vlaanderen), dat zijn echte experts in de aanleg van bloemenweides. Wij stellen onze bloemenmengsels zelf samen. Dat kan een mix zijn van veldbloemen, wilde bloemen en diverse grassoorten. In elk geval zijn het steeds inheemse variëteiten. Bij de aanleg van een bloemenveld houden wij rekening met de lokale biodiversiteit en omstandigheden van bodemtype, waterbalans en licht.

Een één- of tweejarig resultaat is aan ons niet besteed. Duurzaamheid is ons motto. Voor bloemenweides is dat makkelijk realiseerbaar want zij vragen slechts een of twee maaibeurten per jaar. Bovendien is een welig tierend bloemenveld met een overdadige nectarproductie een feest voor insecten. Bijen, vlinders en hommels maar ook bepaalde vogels en zelfs vleermuizen zijn dol op nectar en zorgen voor de bestuiving van planten. U heeft gedurende jaren een oase van kleur en leven in de tuin.

In die context kadert ook de actie Maai Mei Niet. Niet meegedaan? Overweeg het misschien volgende lente: de biodiversiteit vaart er wel bij!

Oogstrelende bloembollenvelden

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van bloembollenvelden op middelgrote tot grote oppervlaktes. We doen de landschapsinrichting van parken, kasteeltuinen, begraafplaatsen, bermen enz. We werken uitsluitend met soortechte bloembollen, wanneer die beschikbaar en biologisch geteeld zijn, zonder gebruik van pesticiden en fungiciden. We planten gecultiveerde bollen maar ook verwilderingssoorten zoals krokussen, hyacinten, anemonen, narcissen, sneeuwklokjes, tulpen, irissen… Die vermeerderen zich mettertijd zelf. Gecultiveerde bollen doen dat meestal niet, daarvan moet u er dus meteen voldoende in de grond steken.

Bloembollen zijn ideaal te combineren met een bloemrijk grasland. Het is wel belangrijk om een doordacht vlekkenplan op te maken. Bepaalde bloembollen vragen een schaduwrijke plek, onder bomen bijvoorbeeld. Andere bloembollen doen het dan weer perfect in volle zon.

Voor al onze werken beschikken wij over gespecialiseerde zaai- en plantmachines die ingezet kunnen worden op grasland en zwarte grond. De plantdichtheid en plantdiepte zijn aanpasbaar

 

Uitzonderlijk gebruik van vaste planten

Vaste planten gebruiken we slechts in beperkte mate omdat die meestal uitheems zijn. We planten ze als we in opdracht van ondernemingen, stads- en gemeentebesturen werken. Ze zijn namelijk een ideale oplossing voor plantsoenen en groenzones van kantoren en bedrijven. Omdat het sterke planten zijn die voor een snelle bodembedekking zorgen.

Genieten van bloemenpracht het hele jaar door? Vraag advies en een gratis offerte aan Frederik Houssin.